Historie, studiemiljø og storbyliv

Som én af Danmarks ældste byer har Roskilde dybe, historiske og kulturelle rødder i Danmarkshistorien. Byen opstod allerede i det 10. århundrede, som central havneplads for datidens samfund, og da Domkirken kom til i løbet af det 12. og 13. århundrede, var én af Danmarks vigtigste bygningsværker, i enestående arkitektur, for evigt indskrevet i vores kulturarv.

Siden har byen udviklet sig i alle retninger, som en populær, moderne og erhvervsaktiv by.

Ringparkhuset ligger i den grønne Roskilde Ringpark i den sydvestlige ende af midtbyen, med god infrastruktur og indkøbsmuligheder, som gør hverdagene nemme.

Byens mange øvrige tilbud er kun få minutter væk fra boligerne med både velrenommerede uddannelsessteder, daginstitutioner og sportsaktiviteter – samt ikke mindst et livligt og hyggeligt byliv. Her er skønne restauranter og caféer, masser af shopping­muligheder og lækre butikker og handelscentre.

Domkirken

Når man siger Roskilde tænker de fleste nok straks på Domkirken, musikken – og nærheden til hovedstaden, med kun 25 min. fra København. Roskilde Domkirke har i århundreder været kongefamiliens gravkirke og er et arkitektonisk mesterværk kendt langt ud over landets grænser. Kirkens varierede arkitektur beretter om den arkitektoniske udvikling i Europa gennem mere end 800 år med stilarter som romansk, gotisk, renæssance, nyklassicisme, historicisme og funktionalisme. Mere end 2,5 mio. røde teglsten er brugt til opførelsen af bygningsværket – helt enestående for datidens innovative byggeteknik. Dette viste sig helt afgørende for den senere udbredelse af teglsten i Skandinavien.

Musikken

Musikken i Roskilde fylder meget i manges bevidsthed. Roskilde Festival har siden 1971 tiltrukket små, store og megastjerner til det enorme markområde i byens udkant, og er i dag Nordeuropas største musikfestival. Derudover spiller Roskilde på en lang række øvrige strenge, såsom opera, jazz, byparkskoncerter og små hyggelige spillesteder.

Roskilde emmer i det hele taget af kulturliv såsom den kreative bydel Musicon, det imponerende Vikingeskibsmuséet med bl.a. de fem originale, udstillede vikingeskibe, og ikke mindst nyeste skud på kulturstammen, det fantastiske musikeksperimentarium Ragnarock – et museum for pop, rock og ungdomskultur.

© Copyright - Ringparkhuset / design: dbyk.dk